Banksparen voor uw (aanvullend) pensioen

Met banksparen voor u pensioen kunt u vermogen opbouwen voor (een aanvullend) pensioen tegen fiscaal gunstige voorwaarden. Bijvoorbeeld als u zzp’er bent of een pensioentekort heeft. Banksparen voor pensioen doet u op een Lijfrenterekening. Dat is een geblokkeerde spaar- of beleggingsrekening.

Direct rentes van bankspaarrekeningen vergelijken

Fiscaal voordeel

De stortingen die u doet op de lijfrenterekening, zijn – net zoals bij een lijfrenteverzekering- onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Deze fiscale ruimte wordt berekend aan de hand van uw jaarruimte en is afhankelijk van uw inkomen en pensioenopbouw. Bovendien betaalt u over het saldo van uw lijfrenterekening géén 1,2% vermogensrendementsheffing.

U betaalt echter wel belasting over de uitkeringen die u te zijner tijd zult ontvangen (de feitelijke pensioenaanvulling). Doorgaans is de belasting die u betaalt over de uitkeringen lager dan de belastingteruggaaf op het moment van opbouwen, waardoor fiscaal voordeel ontstaat.

Geen verzekeringsproduct meer nodig 

Tot 1 januari 2008 waren consumenten en ondernemers aangewezen op de verzekeringsmaatschappijen om te sparen voor hun (aanvullend) pensioen. Deze verzekeringsproducten zijn berucht geworden om hun hoge kosten.

 Voordelen van banksparen voor uw pensioen

  • Inleg onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar
  • Weinig of geen kosten
  • Keuze uit variabele en gegarandeerde rente of beleggingsrendement
  • Vermogen beschermd door Depositogarantiestelsel
  • Geen vermogensverlies in geval van overlijden

Hoe werkt banksparen voor uw pensioen?

Bepaal eerst uw jaar- of inhaalruimte zodat uw inleg ook daadwerkelijk volledig fiscaal aftrekbaar is. Hierna vergelijkt u alle aanbieders en vraagt u een adviesgesprek aan of een offerte voor:

  • Een spaarrekening met een variabele rente
  • Een spaarrekening met een vaste rente
  • Een beleggingsrekening
  • Of een combinatie van bovenstaande mogelijkheden

Als u het eens bent met de offerte help NHP u met het openen van de rekening bij de aanbieder van uw keuze.

Banksparen voor de vrijkomende lijfrente
Banksparen is ook uitermate geschikt voor uw vrijkomende lijfrente. Heeft u het geld nog niet nodig? Parkeer uw geld dan tegen een aantrekkelijk rente op een lijfrenterekening. Wilt u het kapitaal gebruiken ter financiering van inkomen?

Open dan een Uitkerende lijfrenterekening.

 

» Vergelijk alle Lijfrenterekeningen

» Overstappen naar banksparen

« Terug naar vorige pagina