Mogelijkheden met uw ontslagvergoeding

Als u bij uw ontslag een ontslagvergoeding (ook wel gouden handdruk) ontvangt, dan dient u zich te realiseren dat die ontslagvergoeding door de belastingdienst als loon wordt gezien. Uw ex-werkgever dient daarom loonbelasting op de ontslagvergoeding in te houden. U ontvangt dus van uw werkgever een netto bedrag.

De mogelijkheid van een stamrecht

Naast het direct laten uitbetalen van de netto ontslagvergoeding door de ex-werkgever is er de mogelijkheid om de belastingheffing uit te stellen en te verspreiden over meerdere jaren. Deze mogelijkheid heet een stamrecht. Er zijn verschillende oplossingen voor het stamrecht, namelijk banksparen (stamrechtsparen), verzekeren (stamrechtverzekering) of een stamrecht BV of stichting.

Recht op periodieke uitkeringen

Het stamrecht is een recht op periodieke uitkeringen. Deze uitkering kunnen direct ingaan, bijvoorbeeld als inkomensaanvulling bovenop de WW-uitkering. De periodieke uitkeringen kunnen ook later ingaan, bijvoorbeeld na afloop van de WW-uitkering of zelfs nadat u met pensioen bent gegaan. 

Fiscaal voordeel

Met een stamrechtoplossing kan in het meest positieve geval de belastingdruk worden teruggebracht van 52% naar 15,10%. Hoe groot de belastingbesparing uiteindelijk zal zijn, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en de keuzes die u maakt met uw stamrechtoplossing. Over het vermogen in uw stamrechtoplossing betaalt u overigens ook geen 1,2% vermogensrendementsheffing (Box 3).

Verschillende stamrechtoplossingen

Het heeft waarschijnlijk niet uw voorkeur om het stamrecht via uw ex-werkgever te laten lopen. U kiest dus voor een andere door de wet aangewezen mogelijkheid om uw stamrecht veilig te stellen.

Jammer genoeg geven maar weinig websites en adviseurs weer wat echt alle mogelijkheden zijn.

NHP zet alle mogelijkheden voor u op een rij!

  1. banksparen (ook wel stamrechtsparen)
  2. verzekering (ook wel stamrechtverzekering)
  3. stamrecht-BV
  4. stamrechtstichting

Alle opties op een rij voor € 99,-!

Wij bieden u de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een telefonisch adviesgesprek met een ervaren en deskundig financieel adviseur.  Tijdens dit gesprek worden alle mogelijkheden die u heeft met uw ontslagvergoeding met u besproken. Als de voor u beste optie is gekozen, bepaalt de adviseur in overleg met u de verdere strategie. Onafhanklijk en objectief!

» Maak een afspraak

« Terug naar vorige pagina
LiveZilla Live Chat Software