U wilt een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Er zijn één of meerdere redenen die ervoor zorgen dat u het verstandig vindt om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Op deze pagina laten we u zien welke informatie wij bieden over het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering kiezen

Nu u weet dat u een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten komt de volgende vraag: hoe moet die eruit zien? Welk bedrag, welke looptijd, welke verzekeraar? Op de pagina Overlijdensrisicoverzekering kiezen helpen wij u bij de overwegingen. Als u alleen nog op zoek bent naar de beste verzekeraar kunt u natuurlijk ook direct Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken.

Wilt u weten welke overlijdensrisicoverzekering voor u de beste keuze is? Bereken en vergelijk direct online de premies van heel veel overlijdensrisicoverzekeringen!

Stappen bij overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Als u de beste overlijdensrisicoverzekering heeft gekozen kunt u die gaan aanvragen. Voordat de verzekering helemaal rond is moet er een aantal dingen gebeuren. Dit werken wij voor u uit in het Stappenplan overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

Wie is wat?

Op het aanvraagformulier voor een overlijdensrisicoverzekering moet u van alles invullen. Ook de personen die een rol spelen bij de verzekering. Dat kunnen er meerdere zijn. Op de pagina Personen bij overlijdensrisicoverzekering leest u alles over de verschillende rollen die er zijn.

Medische beoordeling

Een overlijdensrisicoverzekering keert uit bij overlijden. De verzekeraar wil daarom graag weten hoe het staat met de gezondheid van degene om wiens leven het gaat. Ze wil beoordelen of ze een hoger risico loopt dan gemiddeld. De standaard premie is namelijk berekend op het gemiddelde overlijdensrisico. Op de pagina Medische beoordeling vertellen wij u veel meer over de gezondheidsvragen, de medische keuring en de medische acceptatie.

Overlijdensrisicoverzekering oversluiten

Wilt u een nieuwe overlijdensrisicoverzekering afsluiten om daarmee een bestaande polis te vervangen? Dat noemen we oversluiten. Op de pagina Oversluiten overlijdensrisicoverzekering bespreken we met welke aandachtspunten u hierbij rekening moet houden.