U wilt een aanvulling op uw pensioen. Dat kan met een lijfrente, vaak met ondersteuning van de fiscus. NHP helpt u graag met het kiezen en afsluiten van een bankspaarrekening. Of het nu gaat om het opbouwen, uitstellen of uitkeren van uw lijfrente. Wij ondersteunen u met berekeningen, vergelijkingen, informatie en veelgestelde vragen.

In de resultaten van de vergelijkingen vindt u de handige mogelijkheid om online uw bankspaarrekening te openen. Voordat u dat aan NHP toevertrouwt wilt u misschien weten hoe onze vergelijkingen tot stand komen? En waar wij ons geld mee verdienen? Dat leggen we uit op deze pagina.

Hoe vergelijken we bankspaarrekeningen?

Bij een bankspaarrekening draait het in feite maar om één ding: de rente. De rentes in onze vergelijkingen houden wij - net als de voorwaarden - zelf bij. We controleren onze bronnen dagelijks en voeren wijzigingen zo snel mogelijk door. In onze disclaimer leest u meer over de gegevens op onze website.

Helaas kunt u niet alle rekeningen uit de vergelijkingen ook via NHP openen. Dat heeft te maken met de vraag of er wel of geen afspraken zijn tussen NHP en de betreffende bank. Hoe dat zit kunt u vinden in ons Overzicht van maatschappijen. Natuurlijk staan óók bankspaarrekeningen van banken met wie we geen afspraken hebben gewoon in onze onafhankelijke vergelijking. Wel komen de rekeningen die wij voor u kunnen openen boven de andere te staan op het moment dat de rentes gelijk zijn.

Direct naar vergelijken bankspaarrekeningen

Niet elke bankspaarrekening

Het kan zo zijn dat u een bepaalde bankspaarrekening niet in onze vergelijkingen tegenkomt. Dat kan twee oorzaken hebben. De eerste is dat het gaat om een rekening die aangeboden wordt onder een speciale naam (white label). Wij vermelden alleen de 'oorspronkelijke' rekeningen.

Verder zijn er bankspaarrekeningen waarvan de rentes en voorwaarden niet openbaar terug te vinden zijn. Dan is het voor ons onmogelijk om de gegevens goed bij te houden. Omdat wij u willen voorzien van actuele en complete informatie kiezen we ervoor deze rekeningen niet te tonen.

Hoe verdient NHP haar geld?

Het maken en bijhouden van onze vergelijkingen en de rest van de website, het bieden van begeleiding bij het openen van bankspaarrekeningen... dat is natuurlijk niet gratis. Wij krijgen hiervoor géén vergoeding van banken of andere financiële instellingen.

NHP werkt in uw belang, dus wordt ook door u betaald. Op het moment dat u een bankspaarrekening opent brengen wij u hiervoor een bedrag in rekening. Gelukkig zijn die kosten door onze manier van werken niet hoog. Alles over de kosten vindt u op de pagina Lijfrente bankspaarrekening openen.