Een eigen bedrijf. Misschien heeft u al een onderneming. Of bent u bezig met het opstarten ervan? Er komt nogal wat kijken bij ondernemerschap, zoals risico's. Op deze pagina bespreken we waarom het belangrijk is om als ondernemer na te denken over het risico van overlijden.

Bent u op zoek naar de overlijdensrisicoverzekering die die geschikt is voor uw bedrijf? Vergelijk direct online de premies van overlijdensrisicoverzekeringen

Ondernemersrisico's

Ondernemen brengt allerlei risico's met zich mee, zoals:

  • Bedrijfsrisico: u weet niet wat u met uw bedrijf gaat verdienen. De verdiensten kunnen enorm variëren.
  • Arbeidsongeschiktheidsrisico: als u niet kunt werken door ziekte, kan uw bedrijf dan gewoon doorlopen? Of ligt alles stil?
  • Overlijdensrisico.

Risico van overlijden

Iedereen loopt het risico van overlijden. Een ondernemer niet meer of minder dan een ander. De financiële gevolgen van overlijden zijn bij een ondernemer vaak wel groter. Waar moet u aan denken?

  • Wat gebeurt er als u komt te overlijden?
  • Heeft u een zakenpartner? Wat gebeurt er als die overlijdt?
  • Is uw bedrijf afhankelijk van één enorm belangrijke medewerker? Wat gebeurt er met uw zaak als die wegvalt?

Voor een ondernemer draait overlijdensrisico niet alleen om zijn eigen leven, maar ook om dat van een eventuele zakenpartner of sleutelmedewerker.

Gevolgen voor uw bedrijf en uzelf

Als u zelf komt te overlijden

Wat gebeurt er als u komt te overlijden? Dat kan desastreus zijn voor uw bedrijf. Is er iemand die de zaak dan kan overnemen? In hoeverre zijn de inkomsten van uw onderneming afhankelijk van uw persoon? En heeft u mensen in dienst die op hun beurt weer afhankelijk zijn van uw bedrijf?

Als een ander komt te overlijden

Zijn de resultaten van uw bedrijf erg afhankelijk van andere personen dan uzelf? Dan is het voor uw onderneming belangrijk om te overwegen een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten op het leven van die personen. Zodat uw zaak er niet aan onderdoor gaat als zo iemand komt te overlijden. Dat zou immers grote gevolgen hebben voor uw eigen inkomen en dat van uw andere medewerkers.

Gevolgen voor uw nabestaanden

Naast uw verantwoordelijkheid voor uw bedrijf en uw medewerkers leunen er vaak nog andere mensen op u voor hun inkomen. Uw partner, uw kinderen. Hoe komen zij er financieel voor te staan als u overlijdt? Kunnen zij de zaak voortzetten? Hoe zit het met de eigendomsverhoudingen? Komt er nog genoeg inkomen uit het bedrijf als u het niet meer runt?

Vindt u het lastig om uw risico's goed in beeld te brengen? Neem contact op met één van onze adviseurs, wij helpen u graag!

Zekerheid geeft rust

Met een eigen zaak heeft u al genoeg aan uw hoofd. Wilt u zich dan ook nog druk maken over iets waar u niets over te zeggen heeft? Zoals de kans dat u of een ander komt te overlijden en de financiële gevolgen daarvan? Waarschijnlijk niet. Als u weet dat er financieel geen problemen ontstaan bij overlijden is dat een zorg minder.

Alles goed op een rij

Zet daarom goed op een rij: wat er zou gebeuren en of het nodig is daarbij nog iets extra's te regelen. Voor de zekerheid. Een overlijdensrisicoverzekering is dan een simpele maar zeer doeltreffende oplossing. Gewoon, een kapitaal bij overlijden - om daarmee financiële problemen te voorkomen. Benieuwd wat dat nou kost, die zekerheid? Maak een vergelijking van overlijdensrisicoverzekeringen, vaak valt het reuze mee!