Een overlijdensrisicoverzekering keert uit bij overlijden. Het eerste waar u dan aan denkt is misschien de uitvaartverzekering: bij overlijden hoort een begrafenis of crematie. Toch zijn er nog veel meer redenen om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Waarschijnlijk meer dan u denkt. Op deze pagina bespreken we deze redenen kort, u kunt doorklikken naar een verdere uitleg.

Bent u op zoek naar de overlijdensrisicoverzekering die voor u het beste is? Vergelijk direct online de premies van overlijdensrisicoverzekeringen

Waarom overlijdensrisico afdekken?

Waarom zou u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Het is bijvoorbeeld verstandig dat te overwegen als:

Financiën nabestaanden

In het algemeen gaat het bij een overlijdensrisicoverzekering om uw nabestaanden. Hoe zit het qua geldzaken als u komt te overlijden? Wat gebeurt er met uw financiën als uw partner wegvalt? Dat zijn de vragen waar het om draait. Belangrijke vragen, want wie achterblijft na het overlijden van een dierbare wil naast het gemis niet óók nog eens geldzorgen hebben.

Kijk naar het geheel

Natuurlijk kunt u voor iedere reden die u heeft een losse overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Dat kan een map vol polissen opleveren die misschien onoverzichtelijk wordt. Met bovendien het risico dat er polissen vergeten worden. Het gebeurt vaker dan u denkt dat mensen jarenlang premie betalen voor een overlijdensrisicoverzekering maar dat er bij overlijden geen beroep op gedaan wordt. Leuk voor de verzekeraar, maar niet de bedoeling!

In plaats van het afsluiten van verschillende losse polissen kunt u ook naar het geheel van uw overlijdensrisico kijken. Zolang verpanding van een polis niet nodig is kunt u de benodigde dekkingen misschien combineren in één overlijdensrisicoverzekering.

Over naar een goedkopere overlijdensrisicoverzekering

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen veranderen regelmatig. Die nieuwe premies zijn dan alleen voor nieuwe polissen. Bij verlaging van de premie betekent dit dat bestaande polissen te duur zijn geworden. Het is dan vaak goedkoper om een nieuwe polis af te sluiten. Zo kunt u dan ook van de verlaagde premies profiteren!

Als u een nieuwe overlijdensrisicoverzekering afsluit om een bestaande polis te vervangen, noemen we dat 'oversluiten'. Het gaat niet om een nieuwe dekking, maar om het goedkoper afsluiten van een bestaande dekking. We bespreken dit verder bij Overlijdensrisicoverzekering oversluiten.