Een lijfrente is erg geschikt als aanvulling op uw pensioen. Of voor uw nabestaanden als u zou overlijden. U wilt een lijfrente gaan afsluiten. Voor zo'n lijfrente is wel geld nodig. De uitkeringen moeten op het moment dat ze nodig zijn letterlijk worden 'aangekocht'. En om lijfrente-uitkeringen te kunnen aankopen heeft u op dat moment een lijfrentekapitaal nodig. Daarom splitsen we de informatie over lijfrentes op in pagina's over het opbouwen en pagina's over uitkeren.

Dit onderdeel van de informatie gaat over het opbouwen van lijfrentekapitaal. U spaart om een behoorlijk bedrag bij elkaar te krijgen, waar u (of bijvoorbeeld uw partner) later een lijfrente van gaat aankopen. Op deze pagina laten we zien welke informatie we bieden over lijfrente opbouwen.

Wilt u weten waar u het beste terecht kunt om te sparen voor uw lijfrente? Vergelijk nu online heel veel bankspaarrekeningen!

Vormen lijfrente opbouw

Het opbouwen van lijfrentekapitaal kan op verschillende manieren. In het kort: bij een verzekeraar (lijfrenteverzekering) of bij een bank (banksparen). Op de pagina Vormen lijfrente opbouw bespreken we de verschillen tussen die twee vormen, en de voordelen en nadelen.

Afsluiten lijfrente opbouw

Als u wilt starten met het opbouwen van een lijfrentekapitaal moet u hiervoor een lijfrenteverzekering of bankspaarrekening afsluiten. Hoe gaat dat in z'n werk? Waar moet u rekening mee houden in het aanvraagtraject? Dit bespreken we op de pagina Afsluiten lijfrente opbouw.

Keuzes lijfrente opbouw

Bij het invullen van uw aanvraagformulier voor een lijfrente worden er veel vragen gesteld. U moet allerlei keuzes maken. Op de pagina Keuzes lijfrente opbouw nemen we de beslissingen die u moet nemen uitgebreid door.

Veilig lijfrente sparen

Het is prettig om te weten dat u een kapitaal aan het opbouwen bent voor later. U wilt alleen wel dat dit veilig is. Dat het geld niet opeens verdwenen is als het slecht gaat met de bank of verzekeraar. Op de pagina Veilig lijfrente sparen bespreken we de veiligheid van uw geld.