Een hypotheek blijft niet een leven lang hetzelfde. Dat is logisch: uw leven blijft immers ook niet hetzelfde! Er kan van alles aan uw situatie veranderen, en vaak verandert uw hypotheek dan met u mee. Op deze pagina vindt u een overzicht van de informatie die wij bieden over het veranderen van uw hypotheek.

Vraagt u zich af welke hypotheekrente u bij een andere bank zou moeten betalen? Vergelijk direct online de actuele hypotheekrentes.

Hypotheek veranderen voor u

Een belangrijke vraag is wat de einduitkomst wordt. Blijft u in het huis wonen, of wordt de woning verkocht en gaat u een ander huis kopen? De zaken die speciaal voor uw situatie relevant zijn komen aan bod op de volgende pagina's:

Specifieke informatie over het veranderen van een hypotheek in de situatie waarin u gaat:
Verhuizen
Oversluiten

Nieuwe gezinssituatie

Als uw gezinssituatie verandert kan dat invloed hebben op de hypotheek. Dit speelt met name als twee partners uit elkaar gaan. Ook vraagt u zich misschien af hoe het werkt met uw hypotheek als u juist gaat trouwen of samenwonen.

Scheiden / uit elkaar gaan

Gaan u en uw partner uit elkaar terwijl het huis en de hypotheek op twee namen staan? Dan moet er iets gaan gebeuren. We bespreken het uitgebreid op de pagina Hypotheek bij scheiding.

Trouwen / samenwonen

Andersom heeft u misschien een huis en hypotheek op uw naam staan en vraagt u zich af wat u moet doen als uw partner bij u komt wonen. Hier gaan we op in op de pagina Hypotheek bij trouwen of samenwonen.

Lopende hypotheek aanpassen

Naast een aanpassing van de personen die verantwoordelijk zijn voor de hypotheek kan er nog veel meer veranderd worden aan uw bestaande hypotheek. Denk aan:

  • de hypotheekvorm
  • de hypotheekrente
  • extra aflossen

Deze aanpassingen aan een lopende hypotheek bespreken we op de pagina Hypotheek aanpassen.

Hypotheek verhogen

Misschien wilt u extra geld lenen door uw hypotheek te verhogen? Dat kan op verschillende manieren. De mogelijkheden om meer geld te lenen nemen we door op de pagina Hypotheek verhogen.