Heeft u overwaarde in uw eigen woning én wensen voor een grote aankoop? Wie weet is het mogelijk om die wensen te vervullen vanuit de overwaarde en zo uw leven te verrijken.

Welke grote aankoop zou u graag willen doen met het geld van uw overwaarde? Laten we het samen bespreken! Bel 088 - 495 4000 of bekijk hier de mogelijkheden.

Wensen voor een grote aankoop

Misschien droomt u al jaren van die ene grote aankoop. Een wens waarvan u verwacht dat het vervullen ervan uw leven verder zal verrijken. Eén die echter een behoorlijke som geld kost. Bijvoorbeeld:

  • een mooie boot voor fijn varen
  • een camper om er lekker mee op uit te trekken
  • een nieuwe caravan om van uw vrije tijd genieten
  • een luxe auto die van alle gemakken voorzien is

Het zijn geen aankopen die noodzakelijk zijn in een mensenleven. Wel kunnen ze uw leven nog mooier maken, dus waarom zou er niet over dromen?

Dromen waarmaken

Het zou natuurlijk geweldig zijn als u die dromen ook echt kunt waarmaken. Dat kunt u op verschillende manieren realiseren:

  • Sparen
  • Lenen
  • Overwaarde benutten

Sparen

Misschien bent u al een lange tijd aan het sparen met als doel om zo'n luxe wens te vervullen. Hoe lang duurt het nog voordat u het benodigde bedrag bij elkaar heeft gespaard op uw spaarrekening?

Lenen

Een andere optie is het afsluiten van een persoonlijke lening of een leaseconstructie voor de aankoop die u wilt doen. Lenen zien mensen ook wel als 'achteraf sparen' - in plaats van eerst sparen en dan kopen, eerst kopen en dan terugbetalen.

Overwaarde eigen woning benutten

Het benutten van de overwaarde van uw eigen woning is in eerste instantie natuurlijk ook lenen: u verhoogt uw hypotheek of sluit een extra hypotheek af om geld uit de stenen van uw huis te halen. Een hypotheek is een lening. Echter: wel met als onderpand de woning waar een grote waarde in zit. Op die manier bekeken is het eigenlijk het alvast gebruiken van geld dat van u is, alleen zit het nog in uw huis.

De laatste jaren zien we dat steeds meer banken en andere partijen speciale producten introduceren om overwaarde te benutten. Veel van deze producten zijn speciaal gericht op senioren. Vooral voor mensen die met pensioen zijn geldt: heb je veel overwaarde in je pand, dan is er van alles mogelijk. Ook met een beperkt pensioeninkomen. Hoe dat zit, lees je hier.

Meer weten? Wij zijn overwaarde-experts en helpen u graag! Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Bel 088 - 495 4000 of maak direct een afspraak.