Heeft u een woning die veel meer waard is dan het bedrag dat u nog heeft openstaan aan hypotheek? Dan heeft u overwaarde! Die overwaarde kunt u wellicht benutten voor het vervullen van allerlei wensen. NHP is overwaarde-expert en helpt u daar graag bij.

Meer weten over de mogelijkheden met uw overwaarde? We informeren u gratis en vrijblijvend. Bel 088 - 495 4000 of kijk hier.

Overwaarde - wat is dat?

In feite is overwaarde simpelweg geld dat in de stenen van uw woning zit. Uw huis is (veel) meer waard dan het bedrag dat nog openstaat aan hypotheek. Als uw de woning zou verkopen houdt u er een flinke som geld aan over. Geld dat u vrij kunt besteden.

Niet verkopen, geld wel gebruiken

U wilt alleen helemaal niet uw huis verkopen. Dat geld bij verkoop laat dus nog even op zich wachten. Toch zou u er wel dingen mee willen doen. Door uw overwaarde uit uw huis te halen kunt u het geld nu gebruiken, terwijl u wel in uw huis blijft wonen.

Waarvoor kunt u de overwaarde benutten?

Elke wens die geld kost kunt u vervullen vanuit de overwaarde. Denk bijvoorbeeld aan:

Kortom: u kunt het geld dat in de stenen van uw huis zit gebruiken voor ... wat u maar wilt. Het is daarbij wel altijd belangrijk om goed te weten wat de fiscale gevolgen zijn en hoe het zit met eventuele risico's.

Vrijblijvend bespreken wat er mogelijk is?

Hoe kunt u de overwaarde opnemen?

U heeft besloten dat u (een deel van) uw overwaarde wilt benutten. De volgende vraag is: hoe dan? Moet u daarvoor uw woning verkopen? Nee, dat hoeft niet. Alhoewel het verkopen van de woning inderdaad een manier is om uw overwaarde vrij te maken, zijn er ook andere manieren:

U ziet het: er zijn heel wat manieren om de overwaarde uit uw woning te halen. Er bestaan speciale 'verzilverhypotheken' - maar vaak is gewoon uw hypotheek oversluiten met een verhoging ook mogelijk - en zelfs beter geschikt. Onze overwaarde-experts weten er alles van en helpen u met plezier bij het maken van de juiste keuze.

Gratis en vrijblijvend doornemen

Overwaarde in woning bij senioren

Juist senioren hebben vaak een flinke overwaarde in hun woning. Ze hebben het huis een tijd geleden gekocht, sindsdien zijn de huizenprijzen enorm gestegen. Bovendien is de hypotheek die ze destijds afsloten inmiddels veelal afgelost. Is het niet helemaal, dan wel voor een groot deel. Het verschil tussen de verkoopwaarde en de openstaande hypotheek - dat is de overwaarde.

Zelf benutten of bewaren voor erfenis

Als u op leeftijd bent en een woning met overwaarde bezit kunt u twee dingen doen:

  • het geld uit de stenen halen en er iets mee doen (voor uzelf of voor uw kinderen), of
  • de overwaarde laten staan voor uw erfenis

Welke keuze u maakt is natuurlijk helemaal afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Wilt u de overwaarde benutten - dan bent u bij NHP aan het juiste adres voor hulp van experts op dit gebied.

Ben ik niet te oud om iets met een hypotheek te doen?

Senioren zitten vaak met een aantal specifieke vragen over hypotheken. Een veel voorkomend misverstand is dat het afsluiten van een nieuwe hypotheek voor oudere mensen niet meer mogelijk is. Als u een huis met overwaarde bezit is zijn er meestal wél mogelijkheden, ongeacht uw leeftijd! Bij het afsluiten van een hypotheek draait het om:

  • de hoogte en stabiliteit van uw inkomen
  • de waarde van uw woning

Na pensionering is uw inkomen wellicht lager dan voorheen - toch komt uw maximale hypotheek dan vaak juist hoger uit. Dat heeft te maken met de manier waarop een hypotheekaanvraag getoetst wordt, en met het type hypotheek dat u wilt afsluiten. Er is meer mogelijk dan u wellicht denkt, laat u niet weerhouden door veronderstellingen!

Bespreek uw wensen gratis en vrijblijvend met een NHP overwaarde-expert en hoor van een kenner wat er wel en niet mogelijk is. Bel 088 - 495 4000 of maak direct een afspraak.