Heeft u overwaarde in uw eigen woning? Die kunt u benutten om allerlei wensen te vervullen - bijvoorbeeld om een vakantiehuis te kopen. Een tweede woning voor recreatie - dat is een fijn plan!

Vakantiehuis kopen? Overleg vrijblijvend met een expert!

Overwaarde benutten

Overwaarde houdt in dat de waarde van uw woning ruim hoger is dan het bedrag dat nog openstaat aan hypotheek. Als u de woning zou verkopen blijft er een leuke som geld over. Die som geld kunt u ook vrijmaken zonder dat u uw huis verkoopt: door het opnemen van een deel van de overwaarde.

Uw eigen vakantiehuis kopen

Hoe heerlijk zou het zijn om een tweede huisje te hebben - een plek die van uzelf is, waar u naartoe kunt wanneer u maar wilt? Ergens in Nederland of in het buitenland... het is maar net wat uw voorkeur heeft. U kunt er vakantie vieren of juist verblijven om in alle rust te werken, als dat in uw leven past. Misschien incidenteel verhuren. Een heerlijk idee - alleen wel een idee dat flink geld kost.

Vakantiewoning financieren

Hypotheek voor een recreatiewoning

Misschien denkt u: een hypotheek kan vast wel voor een vakantiewoning. Dat is ook niet per se onmogelijk, er zijn echter maar weinig banken die een vakantiehuis als onderpand aannemen voor een hypotheek. Zéker als het huis zich in het buitenland bevindt is dat verre van eenvoudig. Ook als het in Nederland staat zijn er vaak issues rondom recreatiewoningen die een hypotheek afsluiten lastig maken. U heeft bovendien altijd een flink bedrag aan eigen geld nodig en de rente is hoger dan bij een gewone hypotheek.

Vakantiehuis financieren uit overwaarde

Veel gemakkelijker is het om het geld uit de stenen van uw hoofdwoning te halen: uw overwaarde te benutten voor het kopen van een vakantiehuis. Wanneer u aan de voorwaarden voldoet om extra geld te lenen met uw eigen woning als zekerheid is het voor de bank niet zo belangrijk waar u dat geld aan uitgeeft. Of u er nu een auto van koopt of een recreatiewoning - dat is om het even.

Er zijn verschillende manieren om de overwaarde van uw koopwoning te gebruiken voor het kopen van een tweede woning. De meest logische opties lijken het afsluiten van een tweede hypotheek bij uw eigen bank of het oversluiten en verhogen van de hypotheek bij een andere bank. Wij raden u aan om beide opties in kaart te (laten) brengen om te zien wat in uw situatie de meest aantrekkelijke oplossing is.

Welke bank biedt voor u de beste oplossing? Wij weten er alles van - een gesprek is gratis en vrijblijvend! Bel 088 - 495 4000 of maak direct een afspraak.