NHP biedt u Hypotheekadvies op afstand. Hypotheekadvies zoals het voor u het handigst is, tegen een zeer aantrekkelijk tarief. Met een werkwijze die anders is dan bij de meeste hypotheekadviseurs. Daarom leggen wij u graag uit hoe het precies werkt, ons Hypotheekadvies op afstand.

Aanvragen hypotheekadvies

Voordat u een hypotheekadvies aanvraagt wilt u zich natuurlijk een beeld vormen van wat er mogelijk is. U berekent uw maximale hypotheek en gaat na waar de laagste hypotheekrente te krijgen is. Vanuit de vergelijking van hypotheekrentes kunt u ons Hypotheekadvies op afstand aanvragen.

Hypotheekadvies aanvragen

Hypotheekadvies

1

Kennismaking met NHP

2

Telefonische inventarisatie

3

U ontvangt uw adviesrapport

4

Bespreken adviesrapport met uw adviseur

5

Adviesrapport aanpassen aan uw laatste wensen

Hypotheekofferte

1

NHP adviseur vraagt offerte aan bij bank

2

U bespreekt de offerte met uw adviseur

3

U gaat akkoord met de offerte

4

U levert alle documenten aan

5

NHP dient uw aanvraag definitief in bij de bank

De bank en notaris

1

De bank beoordeelt uw aanvraag

2

De bank gaat akkoord met uw aanvraag

3

NHP informeert de notaris

4

NHP controleert de hypotheekakte van de notaris

5

U tekent de hypotheekakte bij de notaris

Hypotheekadvies

Kennismaking

Tijdens onze kennismaking gaat het eigenlijk nog niet over uw nieuwe hypotheek. Wel willen we alvast weten wat u wilt. Zodat we u de juiste informatie kunnen geven over onze werkwijze. Nadat we die uit de doeken hebben gedaan maken we een afspraak voor een telefonische inventarisatie. Dat is een uitgebreid telefoongesprek over uw toekomstige hypotheek. U krijgt per email een afspraakbevestiging, en we vragen u om ons alvast uw inkomens- en pensioengegevens te mailen.

Vrijblijvend contact over advies

Telefonische inventarisatie

U wilt graag een goed advies over uw hypotheek. Voordat wij u dat kunnen geven, hebben we informatie nodig. Niet alleen over uw inkomen en woning, maar vooral ook over uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Wat vindt u belangrijk? Naast uw eigen vragen over hypotheken bespreken we onderwerpen als:

  • Hoe de hypotheek eruit kan komen te zien
  • De risico's die bij een hypotheek komen kijken
  • De aflossing van uw hypotheek
  • De maandlasten van uw hypotheek
  • Hoe lang de hypotheekrente vast moet komen te staan

Adviesrapport

Na de telefonische inventarisatie gaan we voor u aan de slag. De NHP-adviseur stelt een persoonlijk adviesrapport op, helemaal afgestemd op uw situatie en gericht op het realiseren van uw wensen. We laten u een eerlijk beeld zien van de hypotheek: de haalbaarheid, de maandlasten, de aflossing, de risico's. We vergelijken verschillende banken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Nadat u ons adviesrapport ontvangen en bestudeerd heeft, gaan we opnieuw telefonisch met elkaar in gesprek. We nemen het rapport door en bespreken of het precies aansluit bij uw wensen. Als er nog wijzigingen nodig zijn is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Hypotheekofferte

Als het advies helemaal naar uw wens is, kunnen we de bijpassende hypotheekofferte voor u opvragen bij de bank van uw keuze. Zodra de offerte binnen is controleren we de inhoud, versturen we deze naar u en nemen het geheel telefonisch met u door.

Bank en notaris

Bent u akkoord met de offerte? Natuurlijk helpen wij u met het werkelijk afsluiten van de hypotheek. U ondertekent de offerte en verzamelt de documenten waar de bank om vraagt. Uw NHP-adviseur helpt u hierbij en zorgt voor het contact met de bank. Na goedkeuring door de bank wordt de notaris ingeseind voor het opstellen van de hypotheekakte. Deze akte en de bijbehorende afrekening van de notaris controleren wij voor u, zodat u zeker weet dat het allemaal goed gaat.