Artikel van 15-09-2017 door Anneke Ranzato

Ze zijn er genoeg mensen die in een kapitaal huis wonen maar geen cent te makken hebben. Hun hypotheek is al helemaal of grotendeels afgelost, dus gelukkig hebben ze daarvan (bijna) geen maandlasten. Ze zijn verre van arm, want hun huis is veel waard. Maar ja, hun geld zit 'in de stenen'. Ondertussen kunnen ze dus best een geldtekort hebben.

Geld in de stenen

Genoeg kapitaal hebben maar toch geen geld om uit te geven, dat is waar ze last van hebben. Vaak lijkt de enige mogelijkheid om prettig te leven het verkopen van hun woning. Om dan te gaan huren, of een goedkoper huis ervoor in de plaats te kopen. Maar wat nou als je heel graag in dat kapitale huis wilt blijven wonen? Omdat er kostbare herinneringen aan kleven, de buurt geweldig is of welke reden dan ook. Kan dat dan niet?

Overwaarde opeten

Tot voor kort was dat lastig. Wat je nodig hebt in zo'n situatie is de mogelijkheid om de overwaarde van je huis op te eten. Geld uit de stenen halen met een hypotheek en dat vervolgens gebruiken om van te leven. Of te reizen. Of wat dan ook. In het verleden kenden we wel hypotheken die dat mogelijk maakten, maar die waren met het strenger worden van de hypotheekregels allemaal verdwenen.

Goed nieuws: de Opeet hypotheek is terug!

Voor senioren die de overwaarde van hun huis willen benutten hebben we goed nieuws: het kán weer. Er is weer een geldverstrekker opgestaan die het aandurft om huizenbezitters hun overwaarde te laten opeten. Met - hoe toepasselijk - een Opeet hypotheek. Een hypotheek met veel vrijheid in de keuzes die je maakt.

Wat kun je met Opeet hypotheek?

Je kunt een overgebleven kleine hypotheek - als die er is - naar de Opeet hypotheek oversluiten. Vervolgens zijn er verschillende mogelijkheden voor het benutten van de overwaarde. Je kunt ineens een behoorlijk bedrag opnemen, maar je kunt ook kiezen voor een maandelijkse aanvulling op je inkomen. Dat laatste is natuurlijk erg fijn als je ieder dubbeltje moet omdraaien om uit te komen met je inkomen.

Geld uit de stenen!

Denk je dat het iets voor jou zou kunnen zijn, zo'n Opeet hypotheek? Of voor iemand die je kent? De hypotheekexperts van NHP vertellen je er met plezier alles over - inclusief de haken en ogen die je natuurlijk wel moet kennen. Neem dus snel contact op!

Naar overzicht Blog & Nieuws