Artikel van 18-03-2020 door Eric Leeuwenburgh

Heel Nederland heeft te maken met de gevolgen van de uitbraak van het Coronavirus. NHP heeft daarom in lijn met het kabinetsbesluit maatregelen genomen voor het welzijn van onze medewerkers en om de dienstverlening naar onze cliënten te kunnen waarborgen.

Met ingang van 16 maart is het team van NHP opgesplitst in 2 teams die geen fysiek contact met elkaar hebben. De teams zullen afwisselend vanuit huis en vanuit onze kantoorlocatie werken. Omdat NHP al geruime tijd advies op afstand geeft, is onze infrastructuur er volledig op gericht om u te voorzien van adequate en comfortabele dienstverlening, waarbij al onze medewerkers u vanuit huis kunnen bedienen.

Situatie bij hypotheekverstrekkers

Ook de meeste hypotheekverstrekkers hebben ervoor gekozen om (een deel van) het team vanuit huis te laten werken. Onze indruk is dat hypotheekverstrekkers de situatie op dit moment goed onder controle hebben. Daarbij heeft NHP een goed beeld van de doorlooptijden bij alle individuele hypotheekverstrekkers. Deze doorlooptijden zijn normaal te noemen.

Situatie bij taxateurs

NHP werkt samen met een landelijk werkend taxatiebureau dat op dit moment nog taxatieopdrachten accepteert. We houden er wel rekening mee dat de capaciteit zal afnemen. Als u een opdracht voor een taxatie heeft ingepland, zult u instructies ontvangen over welke voorzorgsmaatregelen tijdens het bezoek door de taxateur moeten worden genomen.

Situatie bij notarissen

Notarissen blijven op dit moment goed beschikbaar. De meeste notarissen verlangen wel dat uitsluitend de personen die in de akte worden vermeld het kantoor bezoeken. Daarnaast wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van zogenaamde volmachten. Lees vóór een bezoek aan de notaris eerst de voorzorgsmaatregelen die u vaak op de website van de notaris kunt vinden.

Wat kunt u doen?

Heeft u een hypotheekaanvraag bij ons ingediend of treft u voorbereidingen hiervoor?

Lever snel alle relevante documenten. Dan kunnen we ook snel uw dossier compleet maken en voorleggen aan de hypotheekverstrekker. Maak voor het aanleveren van documenten gebruik van onze Digimap. Dat is veiliger en comfortabeler dan mailen. Voor meer informatie over onze dienstverlening kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Wij wensen u en uw naasten veel sterkte op persoonlijk en zakelijk gebied.

Naar overzicht Blog & Nieuws