Iedereen heeft een inkomen nodig om van te leven. Ook later, als u klaar bent met werken. Daarom spaart u voor dat inkomen voor later. Dat gaat via verschillende kanalen. Op deze pagina laten we zien welke informatie we bieden over pensioen opbouwen.

Vraagt u zich af waar u het beste kunt sparen voor een aanvulling op uw pensioen? Maak meteen een online vergelijking van bankspaarrekeningen!

Inkomen voor ouderen en nabestaanden

Ouderdomspensioen

Met uw inkomen heeft u een manier van leven. Die levensstandaard wilt u graag behouden als u met pensioen gaat. Daarvoor heeft u ook dan voldoende inkomen nodig, ook al werkt u niet meer. Uw salaris is weggevallen – wat komt daarvoor terug?

Nabestaandenpensioen

Dezelfde vraag geldt voor uw nabestaanden. Waar moeten uw partner en kinderen van leven als u komt te overlijden? Welk inkomen gaan zij ontvangen? Het inkomen dat ze krijgen vanwege uw overlijden noemen we ook pensioen, al heeft het niets met ouderdom te maken. Dit is het nabestaandenpensioen.

Pensioenstelsel in Nederland

Het pensioeninkomen in Nederland komt uit verschillende hoeken. Die noemen we ook wel de 'pijlers van het pensioenstelsel'. De drie pijlers zijn:

Op de pagina Pensioenstelsel in Nederland leest u veel meer over ons pensioenstelsel en de verschillende pijlers.