Heeft u uw ontslagvergoeding destijds ondergebracht in een Gouden handdruk verzekering? De kans is groot dat deze polis valt onder de veelbesproken 'woekerpolissen': verzekeringen met hoge kosten en tegenvallende beleggingsresultaten. Bij banksparen is er geen sprake van verborgen kosten. En als u voor sparen kiest is er geen beleggingsrisico.

Verzekering oversluiten

Is daar niets meer aan te doen? Jawel hoor! Overstappen naar banksparen is niet zo ingewikkeld als u denkt. Het kapitaal in uw lopende verzekering wordt dan overgeboekt van de verzekeraar naar uw nieuwe bankspaarrekening. Daarna kunt u uw Gouden handdruk op een veilige en transparante manier verder laten groeien. Of u kiest voor uitkeringen, dat kan ook.

Hoe werkt overstappen?

NHP helpt u graag om van uw dure woekerpolis af te komen. Het met uw ontslagvergoeding opgebouwde kapitaal kan simpelweg overgeboekt worden naar een bankspaarrekening. Hoe werkt dat?

Uw verzekeraar is verplicht om aan de de laatste stap, het overboeken, mee te werken. Het is tenslotte uw geld, u beslist wat ermee moet gebeuren. Het is belangrijk dat het geld niet naar uw eigen rekening geboekt wordt. Dat zou fiscale problemen geven. Het moet dus in één keer van de verzekeringsmaatschappij naar uw nieuwe bankspaarrekening overgemaakt worden.

Moet ik kosten betalen?

NHP krijgt voor het verzorgen van uw bankspaarrekening géén vergoeding van de bank. U betaalt de kosten van onze werkzaamheden zelf. Er zijn geen verborgen kosten. We rekenen een duidelijk bedrag zonder addertjes onder het gras. Dat bedrag is bijzonder laag: € 199 als u geen advies nodig heeft. Daarvoor krijgt u wel telefonische ondersteuning bij het openen van de bankspaarrekening en het overboeken van uw geld.

Natuurlijk staat één van onze financieel adviseurs graag voor u klaar om u desgewenst uitgebreider te adviseren. Dan betaalt u in totaal € 298 voor advies en het openen van de rekening. Dat is nog steeds bijzonder voordelig!