U heeft in het verleden een ontslagvergoeding gekregen. Dat was vóór 2014, in de tijd dat u de Gouden handdruk fiscaal handig kon wegzetten als voorziening voor later. U heeft het geld destijds geparkeerd. Nu overweegt u om het over te hevelen naar een transparante en veilige bankspaarrekening. Op deze pagina leggen we uit hoe de overstap naar banksparen werkt.

Bent u vooral benieuwd naar de rente bij banksparen? Maak snel een vergelijking van bankspaarrekeningen om te zien welk rendement u mag verwachten.

Keuze tussen verzekeren en banksparen

Het fiscaal vriendelijk parkeren van uw ontslagvergoeding kan op twee manieren:

  • Gouden handdruk verzekering
  • Gouden handdruk banksparen

Over het verschil tussen deze twee vindt u alles op de pagina Vormen Gouden handdruk. De keuze voor banksparen is een transparante en veilige keuze.

Bankspaarrekeningen vergelijken, en dan...

Voordat u kunt beslissen welke bankspaarrekening u wilt openen gaat u de mogelijkheden met elkaar vergelijken. Bij de vergelijking heeft u twee mogelijkheden:

De keuze van een bankspaarrekening is eigenlijk heel eenvoudig: de rekening met de hoogste rente geeft u de beste einduitkomst. Houd daarbij wel in de gaten dat sommige banken werken met een afwijkend rentesysteem.

Eerst offerte voor bankspaarrekening

In de uitkomst van onze vergelijking van bankspaarrekeningen voor uw Gouden handdruk ziet u direct welke rekeningen u via NHP kunt openen. Met een klik op de knop Aanvragen komt u op een scherm waar u uw gegevens invult. Daarmee opent u niet meteen uw bankspaarrekening, u vraagt een offerte aan. Deze offerte krijgt u per email toegestuurd. U bestudeert de offerte en besluit daarna of u de rekening wel of niet wilt openen.

Direct online bankspaarrekening openen

U kunt er ook voor kiezen niet eerst een offerte aan te vragen, maar direct de rekening te openen. Een offerte is immers niet nodig als u al precies weet wat u wilt. Direct openen is dan sneller.

Geld overhevelen

Zodra het openen van de rekening in orde is kunt u het eerder geparkeerde geld van uw Gouden handdruk overhevelen. Het moet daarbij niet eerst op uw eigen bankrekening gestort worden - dat geeft fiscale problemen. Het geld moet direct van de verzekeraar of bank waar het nu staat overgemaakt worden naar uw nieuwe bankspaarrekening.

Hulp van NHP

Bent u bang dat er iets fout gaat als u het openen van uw bankspaarrekening helemaal zelf regelt? Wilt u dat er een adviseur meekijkt bij uw keuze? De adviseurs van NHP helpen u er graag bij via onze Oversluitservice.