Artikel van 30-11-2017 door John Esser

Op dit moment is de woningmarkt in grote delen van het land overspannen. Kopers staan in de rij om een bod te doen op een woning. Steeds vaker wordt dat bod niet voorbereid genoeg uitgebracht. Hierdoor neemt het aantal ontbindingen van een koopovereenkomst toe. Soms wordt binnen de wettelijke bedenktijd van 3 dagen ontbonden, maar soms pas nadat de termijn van de ontbindende voorwaarden al één of meerdere malen is verlengd. Deze situatie is voor alle betrokkenen heel vervelend. De koper ziet een droom in duigen vallen, de verkoper moet het verkoopproces weer opnieuw starten - wat natuurlijk ook extra tijd kost voor de verkopend makelaar.

Het hoogste bod of het beste bod?

Het is dus maar vraag of het hoogste bod ook het beste bod is. NHP introduceert de Hypotheektoezegging waarmee woningzoekers zich met hun bod op de woning kunnen onderscheiden van andere bieders. De Hypotheektoezegging van NHP levert de verkoper namelijk vergaande zekerheid over het rondkrijgen van de financiering door de koper. Na een uitvoerige controle van de inkomenssituatie geeft NHP een schriftelijke verklaring af over de financieringscapaciteit van de koper en - indien gewenst de aanwezigheid van eigen geld.

Grondige voorbereiding en extra opvallen met een bod op een woning

Met de Hypotheektoezegging slaat u als koper twee vliegen in één klap; u bent in het bezit van een zeer betrouwbare en grondige berekening van uw mogelijkheid en u kunt u bij het bieden van de woning op een unieke wijze onderscheiden van andere aanbieders door de Hypotheektoezegging mee te sturen met het bod dat u uitbrengt.

Voor wie?

Iedereen die overweegt een woning aan te kopen en in loondienst werkt o.b.v. van een vast dienstverband of een tijdelijk dienstverband met een zogenaamde intentieverklaring kan de Hypotheektoezegging aanvragen.

Welke stukken heeft NHP nodig voor een Hypotheektoezegging?

Bij het vaststellen van de hoogte van de Hypotheektoezegging toetsen onze experts uw inkomen, uw eigen middelen en kredietstatus. Dat doen we door de volgende stukken te bestuderen:

  • Salarisstroken
  • Werkgeversverklaringen
  • Legitimatiebewijzen
Vervolgens doen we een BKR Statuscheck om na te gaan of er problemen te verwachten zijn met de uitkomst van de BKR toets die een bank doet bij een hypotheekaanvraag.

Indien u in de Hypotheektoezegging ook een verklaring wilt over uw eigen geldmiddelen dan vragen we daarnaast de volgende documenten op:

  • Kopie bankafschriften
  • Schenkingsovereenkomst (indien van toepassing)

Kosten Hypotheektoezegging

NHP rekent voor een Hypotheektoezegging € 49,-. Dit bedrag betalen wij weer terug indien u besluit om via NHP uw hypotheek af te sluiten.

Naar overzicht Blog & Nieuws