Zoals bij iedere verzekering is een overlijdensrisicoverzekering een afspraak tussen u en een verzekeraar. Die afspraak houdt in dat de verzekeraar bij overlijden een bedrag uitbetaalt. De verzekeraar geeft zekerheid over de financiƫn na overlijden. In ruil voor die zekerheid betaalt u een premie aan de verzekeringsmaatschappij. Op deze pagina geven we een overzicht van de informatie die wij u bieden over de premie en voorwaarden van de overlijdensrisicoverzekering.

Bent u benieuwd of uw overlijdensrisicoverzekering goedkoper kan?
Vergelijk direct online de premies van overlijdensrisicoverzekeringen

Polis, premie en voorwaarden

Polis

De afspraken tussen u en de verzekeraar worden vastgelegd in een polis. Die ontvangt u na het afsluiten van de overlijdensrisicoverzekering: een document met veel tekst en getallen. Belangrijke aspecten van de polis bespreken we op de pagina Polis overlijdensrisicoverzekering.

Voorwaarden

Op de polis staan de afspraken die met u zijn gemaakt voor de overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast zijn op iedere overlijdensrisicoverzekering van deze verzekeraar dezelfde voorwaarden van toepassing. Die staan in een los document, vaak in kleine lettertjes. Het is de bedoeling dat u deze voorwaarden bestudeert, maar bijna niemand doet dat. Onderwerpen in de voorwaarden die belangrijk zijn om op te letten vindt u terug op de pagina Voorwaarden overlijdensrisicoverzekering.

Premie

De premie die u moet betalen voor uw overlijdensrisicoverzekering is niet uit de lucht gegrepen. De hoogte van die premie is afhankelijk van verschillende factoren. Hier leest u alles over op de pagina Premie overlijdensrisicoverzekering.

Eenjarige risicopremie

Meestal wordt voor een overlijdensrisicoverzekering een gelijkblijvende premie in rekening gebracht. Een enkele verzekeraar werkt met stijgende premies. Dat leggen we uit op de pagina over de Eenjarige risicopremie.

Aanpassing en uitkering

Veranderen overlijdensrisicoverzekering

Op het moment dat u een overlijdensrisicoverzekering afsluit gaat u uit van uw situatie en wensen op dat moment. In de loop der jaren kan daar op allerlei manieren verandering in komen. Dan kan het verstandig zijn om uw overlijdensrisicoverzekering te wijzigen. Misschien wilt u deze verhogen of juist stopzetten? U vindt er alles over op de pagina Veranderen overlijdensrisicoverzekering.

Uitkering opvragen

Als de verzekerde binnen de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering overlijdt, kan de begunstigde de uitkering opvragen. Wat komt daar allemaal bij kijken? We leggen het uit op de pagina Uitkering opvragen.